Plan

De ambities van Helmond zijn torenhoog. Met Oranjekade gaan we voor Helmond een minstens zo ambitieus nieuwbouwplan realiseren: een gloednieuwe woonwijk waar bewoners trots op zijn. Hier word je wereldkampioen wonen!

In nieuwbouwplan Oranjekade worden ongeveer 265 woningen gebouwd. Het zijn studio’s, patio’s, appartementen, herenhuizen en stadswoningen met meerdere woonlagen verdeeld over 15 woongebouwen. Kortom, veel diversiteit en dus mogelijkheden!

Koop en huur

Ongeveer de helft van het aantal woningen wordt verhuurd. Voor de verhuur van woningen zijn we op dit moment concreet in gesprek met een afnemer. Naar verwachting zullen alle woningen in de bouwblokken A, D, F, H, N, M en L worden verhuurd. De woningen in de overige bouwblokken zijn dan de koopwoningen. Op het moment dat de verdeling in koop- en huurwoningen definitief is, laten we je dit uiteraard weten.

Architectuur

De pakhuis architectuur krijgt een stoere, robuuste en eigentijdse uitstraling waar moderne accenten aan toe worden gevoegd. Soms op kleine schaal, maar soms ook op grotere schaal. Zoals de optoppingen bij de gebouwen aan de kade.

Het groene karakter van Oranjekade

Het groene karakter van de Kanaaldijk aan de westzijde wordt straks in Oranjekade geïntegreerd. Eerst via de trappen die je naar de smaakvolle groene binnenpleinen op het parkeerdek leiden. Ook het nieuwe Watertorenpark, aan de oostzijde van het plangebied, ademt groen.

Verbinding door een wandelcorridor

De 15 woonblokken worden verdeeld in twee clusters door een (wandel)corridor. Tegelijk verbindt deze corridor de kade aan de Kanaaldijk met de bestaande woonwijk De Waard, de gerenoveerde Albert Heijn XL en het nieuwe Watertorenpark. Aan weerszijden van de corridor, tussen de woongebouwen in, vind je de groene binnenpleinen die beide op hun eigen manier mooi opgaan in het geheel.

Niet zomaar een parkeergarage

Je auto een plekje geven in de stad kan soms wat lastig zijn, maar die uitdagingen hebben de bewoners van Oranjekade niet. Onder de groene binnenpleinen wordt er namelijk een parkeergarage gebouwd. Geen kelder, maar ruime parkeergelegenheid op zogenoemd maaiveldniveau. Dat betekent dat de groene binnenpleinen boven de parkeergarage worden ‘opgetild’. In het dak van de parkeergarage worden speelse openingen aangebracht. Ze bereiden de parkeerder alvast voor op het moois dat hij of zij te zien krijgt na het verlaten van de garage. Bij Oranjekade parkeer je op niveau!