Bouwwerkzaamheden Oranjekade officieel van start!

Op zaterdag 16 oktober werd er op de hoek van het Oostende en de Kanaaldijk-NO in Helmond een bijzondere mijlpaal gevierd. Op het bouwterrein van nieuwbouwproject Oranjekade, verzamelden een grote groep kopers en projectbetrokkenen voor hét officiële startsein van de bouwwerkzaamheden van Oranjekade. En dat werd vol enthousiasme gevierd!

Tijdens de bijeenkomst sprak Jack Aldenhoven – algemeen directeur/eigenaar van BanBouw – alle genodigden toe:

We zijn hier bij elkaar omdat het een bijzondere dag is voor ons allen. Voor jullie als kopers, voor de aanwezige bouwteampartners en voor ons als BanBouw. We staan op het startpunt van de transformatie van een plek met een rijke historie, naar een bijzonder woon-, werk- en winkelgebied.”

Samen een steentje bijdragen

De kopers kregen tijdens de bijeenkomst de mogelijkheid om letterlijk en figuurlijk een steentje bij te dragen aan het project. Speciaal voor hen werd een social sofa ontworpen: een zitbank met mozaïek die geplaatst wordt in openbare ruimten. Op het bankje, dat ontworpen werd door Antonie de Rooij van De Heeren van Vonder, staat de tekst “Toeval maakte ons buren, de buurt heeft ons samengebracht” afgebeeld, samen met de zwanen uit het Zuid-Willemsvaart en de skyline van Oranjekade. Alle aanwezige kopers kregen de gelegenheid om gekleurde steentjes te plaatsen op het bankje. De social sofa krijgt uiteindelijk een mooie plek in het plan.